Startklar deutsch
startklaar?!
Met elkaar praten
Hulpaanbod
Drugs
Wetgeving
  Het netwerk


Grenzüberschreitendes Netzwerk <br> Gegen Drogenmissbrauch im Straßenverkehr


IrisZorg

De afdeling preventie en monitoring van IrisZorg concentreert zich op het voorkómen van alcohol- en drugsgebruik. Dit is gebaseerd op onze overtuiging, dat problematische vormen van drugsgebruik van welke aard dan ook kunnen worden voorkomen, wanneer men het vroegtijdig ontdekt en eveneens vroegtijdig ingrijpt.

Qua preventie zijn wij op diverse gebieden actief. Eén van die gebieden is de „vrije tijd“. Hier richten we ons met name op de risicojongeren in de leeftijd tussen 12 en 24 jaar.

www.iriszorg.nl

Doelstellingen van IrisZorg binnen het project:

Door middel van het grensoverschrijdende Euregio-project willen we samen met onze projectpartners in Nederland en Duitsland manieren vinden, om de boven omschreven doelgroep van de risicojongeren te bereiken. De reguliere drugspreventie bereikt de meeste van deze jongeren niet of maar zelden. Daarom hebben we nieuwe en op de doelgroep afgestemde communicatiestrategieën, -methodes en -middelen nodig.

Doel van onze preventie is, om jongeren tot een verantwoorde omgang met alcohol, drugs en gokken aan te zetten, om op die manier zowel op korte als op lange termijn lichamelijke en psycho-sociale schade bij de betrokkenen en hun sociale omgeving te verhinderen. Daarbij gaat onze aandacht in dit project met name uit naar die jongeren, die onder invloed van alcohol en drugs aan het verkeer deelnemen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij wat onze preventiewerkzaamheden betreft, zullen profiteren van de professionele uitwisseling en samenwerking binnen het nieuwe grensoverschrijdende netwerk.


Nog vragen?


Tamara Baert
t.: 0031.(0)26.8451300
e-mail


 
Caritas IrisZorg Politie Polizei
een grensoverschrijdend netwerk in de Kreis Kleve (D) en de provincie Gelderland (NL)