Startklar deutsch
startklaar?!
Met elkaar praten
Hulpaanbod
Drugs
Wetgeving
  Het netwerk


Grenzüberschreitendes Netzwerk <br> Gegen Drogenmissbrauch im Straßenverkehr


Politie Gelderland-Zuid

De verbetering van de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal slachtoffers van verkeersongevallen is één van onze belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren. Dit hebben we ook in ons „Visiedocument 2004-2006“ gedocumenteerd.

Een wezenlijk aspect dat hiermee samenhangt is het rijgedrag van jongeren onder invloed van alcohol en drugs. Uit onderzoek wordt duidelijk dat in het grensgebied het alcohol- en drugsmisbruik bij beginnende automobilisten, groter is dan in de rest van de provincie Gelderland.

www.politie.nl/gelderland-zuid

Doelstellingen van de Politie Gelderland-Zuid
binnen het project:


Wij zijn van mening dat het thema drugsgebruik in het verkeer in Nederland nog te weinig aandacht krijgt. Wij begroeten het derhalve, dat zich nu in het kader van dit Euregio-project verschillende partners met dit probleem gaan bezig houden, hun ervaringen gaan uitwisselen en van elkaars werkwijzen willen leren.

In Nederland is nog geen testapparutuur beschikbaar om onderzoek te doen naar het rijden onder invloed van drugs. Bekend is dat drugsgebruik, zeker in combinatie met alcohol de rijvaardigheid ernstig vermindert. De vraag of de drugstest die in Duitsland al gebruikelijk is, bij wijze van proef ook in Nederland zou kunnen worden ingezet, zou in nauwe samenwerking met de Nederlandse justitie kunnen worden onderzocht. Dat zou een prachtig succes zijn van onze nieuwe grensoverschrijdende samenwerking.


Nog vragen?


Aart Garssen
t.: 0031.24.3276303
e-mail

 
Caritas IrisZorg Politie Polizei
een grensoverschrijdend netwerk in de Kreis Kleve (D) en de provincie Gelderland (NL)